середа, 01 лютого 2023 10:22

"Коли приповзуть підписувати мир, ведіть їх сюди" – Дуда обрав місце капітуляції РФ

"Коли приповзуть підписувати мир, ведіть їх сюди" – Дуда обрав місце капітуляції РФ
Анджей Дуда пропонує привести росіян в Переяслав. Фото: promin.cv.ua

Польський президент Анджей Дуда вважає, що було б символічно прийняти майбутню капітуляцію Росії в місті Переяслав Київської області. Саме там у січні 1654 року гетьман Богдан Хмельницький присягнув московському цареві.

Про це Дуда сказав свого часу українському колезі Володимиру Зеленському і згадав про це у Латвії, де зараз перебуває з робочим візитом, пише WProst

"Я кажу: Володимире, дивлячись на нашу історію, як розійшлися колись ці шляхи, благаю тебе: коли ви переможете Росію, коли росіяни приповзуть сюди навколішках підписувати мир, ведіть їх до Переяслава. Нехай вони підпишуть з вами мир там, нехай перекреслять всі ті роки радянського та російського впливу, і це ярмо з часів царату до недавнього часу, від якого ви зараз знову обороняєтеся", – сказав Дуда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має отримати гарантії безпеки від НАТО - Дуда

Також наголосив, що "глибоко вірить", що завдяки спільній підтримці союзників та рішучості наших сусідів Україна переможе.

"Ми всі хотіли б мати можливість жити з Росією, з росіянами у мирі, мати можливість вільно розвиватися, торгувати, будувати своє життя та процвітання разом. На жаль, як бачите, це неможливо, тому що вони нападають, грабують, вбивають, хочуть відібрати свободу", – розповів польський лідер.

Президент Володимир Зеленський наприкінці лютого може зустрітися з американським та польським колегами Джо Байденом та Анджеєм Дудою. За неофіційною інформацією, зустріч може статися приблизно у річницю повномасштабної війни в Україні. Поки для візиту розглядаються польські міста Варшава та Жешув.

Президент України представить мирний план і скличе міжнародну конференцію щодо України. Мирний план буде складатися з 10 пунктів.

Зараз ви читаєте новину «"Коли приповзуть підписувати мир, ведіть їх сюди" – Дуда обрав місце капітуляції РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі