середа, 01 лютого 2023 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський може вдруге виїхати за кордон для зустрічі з Байденом та Дудою – ЗМІ

Зеленський може вдруге виїхати за кордон для зустрічі з Байденом та Дудою – ЗМІ
У грудні торік президент Володимир Зеленський зустрівся у США з американським лідером Джозефом Байденом. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський наприкінці лютого може зустрітися з американським та польським колегами Джо Байденом та Анджеєм Дудою.

Зустріч може відбутися у Польщі, пише місцеве видання Dziennik Gazeta Prawna з посиланням на дипломатичні джерела в Україні.

За неофіційною інформацією, зустріч може статися приблизно у річницю повномасштабної війни в Україні. Поки для візиту розглядаються міста Варшава та Жешув.

"Президент України представить мирний план і скличе міжнародну конференцію щодо України", – йдеться в матеріалі.

За даними видання, мирний план буде складатися з 10 пунктів. До нього увійдуть питання створення міжнародного трибуналу для військових злочинців, а також нові гарантії безпеки для України в рамках євроатлантичних інститутів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден обговорить із Зеленським передачу винищувачів

Імовірна поїздка українського лідера за кордон стане другою від початку повномасштабного вторгнення Росії. Вперше Зеленський покинув Україну 21 грудня 2022 року – вирушив у Сполучені Штати Америки з робочим одноденним візитом.

У Вашингтоні президент провів переговори, зокрема, з Байденом, дав спільну з ним пресконференцію та виступив перед Конгресом США.

Дорогою додому Зеленський зустрівся із президентом Польщі.

Джо Байден на річницю російського вторгнення в Україну планує візит до Європи. Американський лідер планує відвідати Польщу, де оголосить про новий пакет допомоги Україні, писало американське видання NBC

Водночас кореспонденти Bloomberg повідомляють, що Байден поки не знає, чи поїде до Європи на річницю вторгнення, але підтвердив, що планує візит до Польщі. Дат поки не називають.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський може вдруге виїхати за кордон для зустрічі з Байденом та Дудою – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі