понеділок, 16 листопада 2020 13:04

Додон хоче оскаржити свою поразку у суді

Додон хоче оскаржити свою поразку у суді
Додон привітав опонентку з перемогою. Фото: pinterest.com

Чинний президент Молдови Ігор Додон оскаржить результат виборів у судді.

Політик звернеться до суду через "небачені фальсифікції", заявив він на брифінгу в Кишиневі 16 листопада, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, серед порушень були: заборона голосування жителів Придністров'я, підвезення і підкуп виборців у країнах ЄС, пряме втручання західних лідерів у виборчу кампанію.

"У цій ситуації я зобов'язаний використати всі законні методи, щоб оскаржити ці результати", - заявив він та додав, що звернеться до суду, оскільки "не можна так знущатися з наших громадян".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою є позиція новообраного президента Молдови щодо України

Додон також попередньо привітав свою опонентку з перемогою.

"Попередні результати показують, що мій опонент виграв ці вибори. Мова йде про попередні результати, і я попередньо хочу її з цим привітати", - сказав він.

Якщо ж суд не підтвердить факти порушень, то Додон готовий визнати поразку. Він також закликав не виходити на протести громадян, які його підтримують, щоб не провокувати дестабілізацію.

У другому турі президентських виборів у Молдові перемагає колишня прем'єрка та голова партії "Дія і солідарність" Мая Санду. За Санду проголосували 57,6%, а за Додона - 42,3%.

Зараз ви читаєте новину «Додон хоче оскаржити свою поразку у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі