вівторок, 01 жовтня 2024 06:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Для ударів углиб території РФ Україні не потрібен дозвіл США - Міллер

Для ударів углиб території РФ Україні не потрібен дозвіл США - Міллер
Речник Держдепартаменту США Метью Міллер прокоментував можливість ударів ЗСУ по території РФ. Фото: gettyimages.com

Для ударів у відповідь по цілях углиб території РФ Україні не потрібен дозвіл від Сполучених Штатів Америки.

Українські військові для цього можуть використовувати зброю власного виробництва. Про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

За його словами, Україна має "величезну кількість засобів для захисту".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США і Велика Британія дозволили Україні атакувати Росію, але не заявляють про це - ЗМІ

"Вони є суверенною країною і можуть використовувати зброю, яку виготовили самостійно, а її багато. Подивіться на програми, які вони запровадили протягом останнього року. А також, якщо ви поглянете на зброю, яку ми їм надаємо, ми чітко дали зрозуміти, що вони можуть використовувати її для ударів у відповідь по російських цілях через кордон, з яких проводяться атаки", - сказав Міллер.

Водночас, за його словами, США "завжди дивляться на додаткові інструменти", які можуть надати Україні.

Речника запитали, чому США не знімають обмеження на далекобійні удари вглиб Росії американським озброєнням. Міллер відповів, що Вашингтон розглядає всі можливості, всю тактику та всю підтримку, яку надає Україні в цілому. Коли затверджують будь-яку нову систему озброєння чи будь-яку нову тактику, дивляться, як це вплине на все поле бою і всю стратегію України.

Речник також нагадав, що під час візиту президента України Володимира Зеленського до США президент Джо Байден анонсував додаткову військову допомогу для України.

У Держдепі США сказали, що наблизити перемогу України здатен не один окремий вид зброї, а цілий комплекс озброєнь. У Держдепі заявили, що Вашингтон працює над цим.

У США продовжать оцінювати, якими додатковими можливостями й тактиками можна забезпечити Україну.

Зараз ви читаєте новину «Для ударів углиб території РФ Україні не потрібен дозвіл США - Міллер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі