середа, 03 листопада 2021 09:54

Директор ЦРУ здійснює рідкісну поїздку до Москви

Директор ЦРУ здійснює рідкісну поїздку до Москви
Директор ЦРУ Вільям Бернс / REUTERS

Директор ЦРУ Вільям Бернс здійснює рідкісний візит до Москви, щоб обговорити відносини між США та Росією.

Це останній із серії контактів на високому рівні між країнами. Вони показують, що обидві сторони продовжують переговори, незважаючи на взаємну недовіру та суперечки. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка помітила значну концентрацію військ РФ біля кордонів України

Представник посольства США в Росії сказав, що Бернс очолив делегацію високих офіційних осіб США до Москви під час візиту у вівторок та середу, 2-3 листопада, на прохання президента США Джо Байдена.

"Вони зустрічаються з членами уряду Росії, щоб обговорити ряд питань двосторонніх відносин", - сказав прессекретар.

Рада безпеки Росії повідомила, що Бернс, який розмовляє російською і був послом у Москві, провів переговори з секретарем ради безпеки РФ і колишнім головою російської розвідки ФСБ Миколою Патрушевим. Жодна зі сторін не повідомила подробиць розмови.

Відносини США та Росії досягли найнижчого рівня з часів Холодної війни через анексію Криму та розв'язання Москвою війни проти України, підтримку сирійського диктатора Башара аль-Асада, спробу вбити та ув'язнення опозиціонера Олексія Навального.

Минулого місяця Байден направив до Москви провідного експерта з Росії, заступника держсекретаря Вікторію Нуланд для переговорів, які не принесли жодного прогресу.

Байден зустрівся з Путіним на саміті у Женеві у червні і сказав тоді, що потрібно до року часу, щоб з'ясувати, чи зможуть країни встановити нормальний діалог.

Президент Байден розкритикував лідерів Китаю та Росії, які не з'явилися на Кліматичній конференції у шотландському Глазго.

Зараз ви читаєте новину «Директор ЦРУ здійснює рідкісну поїздку до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі