середа, 28 листопада 2018 08:27

Держсекретар США пообіцяв повну підтримку - Порошенко

Держсекретар США пообіцяв повну підтримку - Порошенко
Держсекретар США пообіцяв повну підтримку - Порошенко. Фото: УНІАН.

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон надасть Україні повну підтримку, включаючи військову, для захисту суверенітету.

У своєму інтерв'ю каналу CNN український президент Петро Порошенко відзначив чітку позицію, висловлену постпредом США в ООН Ніккі Гейлі на засіданні Ради безпеки. Згадав він і про реакцію на російську агресію НАТО.

Порошенко добавив, що під час телефонної розмови держсекретар США Майк Помпео пообіцяв "повну підтримку, включаючи військову" для захисту суверенітету України від російської агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мені не подобається ця агресія " - Трамп може скасувати зустріч з Путіним

"Під час цієї розмови ми отримали повну підтримку, повну допомогу, включаючи військову допомогу, для координації того, що нам необхідно зробити для захисту суверенітету і територіальної цілісності", - заявив президент України.

Вранці 25 листопада прикордонні кораблі РФ здійснили агресивні дії проти трьох кораблів ВМС ЗС України під час їх переходу з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. Зокрема, прикордонний корабель РФ здійснив таран рейдового буксира. У результаті зіткнення з прикордонними силами ФСБ РФ в Керченській протоці поранення отримали шість українських моряків.

Зараз ви читаєте новину «Держсекретар США пообіцяв повну підтримку - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі