вівторок, 10 жовтня 2023 06:11

Держдума РФ обговорює відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробовувань - ISW

Держдума РФ обговорює відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробовувань - ISW
У Росії хочуть відкликати ратифікацію договору про заборону ядерних випробовувань. Фото: glavcom.ua

Росія планує відкликати ратифікацію договору про всеосяжну заборону ядерних випробовувань.

Диктатор РФ Володимир Путін ще 5 жовтня заявив про можливість відміни ратифікації договору. Про це йдеться у новому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай створює атомний підводний човен за технологіями РФ - ЗМІ

Аналітики звертають увагу на повідомлення західних ЗМІ від 9 жовтня про наказ керівництва Держдуми РФ комітету з міжнародних справ, в якому вони дають депутатам час до 18 жовтня для обговорення процесу відкликання ратифікації договору.

"Раніше ISW оцінював, що Кремль використовує ядерну риторику, щоб спонукати Сполучені Штати та їхніх союзників тиснути на Україну, з ціллю початку переговорів, і що використання Росією ядерної зброї в Україні залишається малоймовірним", - зазначили в ISW.

Іран може створити ядерний пристрій менш ніж за два тижні. Для цього у країни достатньо ресурсів.

Також Тегеран займається створенням нервово-паралітичної наступальної зброї, йдеться у щорічній доповіді міністерства оборони Сполучених Штатів "Стратегія протистояння зброї масового ураження".

Зараз ви читаєте новину «Держдума РФ обговорює відміну ратифікації договору про заборону ядерних випробовувань - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі