вівторок, 16 травня 2017 01:46

Держдеп США: Башар Асад масово страчує в'язнів

Держдеп США: Башар Асад масово страчує в'язнів
Асада звинувачують в створенні крематоріїв. Фото: ТВ Центр

Адміністрація Трампа звинуватила уряд Сирії у проведенні масових вбивств тисяч ув'язнених і спаленні тіл у великому крематорії за межами Дамаска.

У Держдепартаменті США стверджують, що у військовій в'язниці Сайднайя, розташованій за межами Дамаска, в день вішають понад 50 ув'язнених. Багато тіл після цього, за даними Держдепу, спалюють у крематорії, - повідомляє Європейська правда з посиланням на Associated Press.

"Ми вважаємо, що зведення крематорію є спробою приховати масштаби масових убивств, які відбуваються у в'язниці Сайднайя", - заявив високопоставлений дипломат США Стюарт Джонс.

Держдепартамент предоставив супутникові знімки, на яких видно будівлю, модифіковану для підтримки крематорію. Фотографії зроблені протягом декількох років, починаючи з 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп нагадав Лаврову про відповідальність щодо Мінських угод

Раніше повідомлялось, що дев'ять сирійців приїхали на відпочинок до Міжнародного дитячого центру "Артек" у Криму. Усі вони – діти сирійських військових, загиблих у Сирії.

Хлопцям по 15-16 років. Вони прибули в Крим на запрошення російського Фонду соціально-культурних ініціатив разом з дітьми з 35-ти країн.

Зараз ви читаєте новину «Держдеп США: Башар Асад масово страчує в'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі