субота, 06 квітня 2024 17:30

Цукерберг вперше за понад 20 років випередив Маска

Цукерберг вперше за понад 20 років випередив Маска
Мільярдер Марк Цукерберг став третьою найбагатшою людиною в світі. Фото: mc.today

Мільярдер Марк Цукерберг 5 квітня вперше із 2020 року випередив Ілона Маска і став третьою найбагатшою людиною в світі.

Маск, який на початку березня займав перше місце в індексі мільярдерів, опустився на четверте місце. Це сталося після того, як Reuters повідомило, що Tesla Inc. скасувала плани щодо менш дорогого автомобіля, що призвело до падіння акцій. Про це пише Bloomberg.

До того ж, ЗМІ повідомили, що поставки автомобілів Tesla впали за три місяці до березня, що стало їх першим падінням у порівнянні з минулим роком з перших днів пандемії Covid-19.

Статки Маска цього року скоротилися на $48,4 млрд, тоді як Цукерберг додав до свого стану $58,9 млрд, оскільки Meta Platforms Inc. піднімається до нових максимумів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дніпро та Одеса можуть впасти": Маск зробив низку скандальних заяв щодо війни в Україні

Видання наголошує, що це перший випадок, коли Цукерберг увірвався до трійки лідерів рейтингу найбагатших людей Bloomberg з 16 листопада 2020 року. Тоді його статки становили $105,6 млрд, а статки Маска становили $102,1 млрд. Зараз капітал Маска становить $180,6 млрд, капітал Цукерберга становить $186,9 млрд.

"Зменшення розриву в багатстві між Маском і Цукербергом, який у листопаді 2021 року становив 215 мільярдів доларів, ілюструє, як колись гарячі акції електромобілів узурпували великі технології, особливо все, що стосується штучного інтелекту", - пише видання.

За словами аналітиків, чистий капітал Маска може зазнати ще більшого удару після того, як суддя в Делавері скасував його платіжний пакет Tesla на $55 млрд. Bloomberg Billionaires Index продовжує використовувати опціони з цього пакету зарплат, які є одними з найбільших активів Маска, у своїх розрахунках його багатства.

Голова гіганта розкоші LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton Бернар Арно і засновник Amazon.com Inc. Джефф Безос займають перші два місця в рейтингу Bloomberg зі статками $223,4 млрд і $207,3 млрд відповідно.

Компанія Tesla вперше з початку пандемії COVID-19 зіткнулася зі зниженням продажів у річному вимірі.

Виробник електромобілів продав 386 810 автомобілів у перші три місяці 2024 року, заявила компанія. За оцінками аналітиків, опитаних напередодні квартального звіту Tesla, компанія мала поставити близько 449 тис. авто.

Зараз ви читаєте новину «Цукерберг вперше за понад 20 років випередив Маска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі