четвер, 07 грудня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Що росіяни хочуть спитати у Путіна: аналітики прокоментували

Що росіяни хочуть спитати у Путіна: аналітики прокоментували
Росіян цікавлять результати війни. Фото: Кремлин.рф

14 грудня російський президент Володимир Путін проведе "Пряму лінію" та пресконференцію.

Російська соціологічна організація "Левада-Центр" повідомляє, що більшість громадян РФ хоче спитати про перебіг війни в Україні.

21% респондентів хочуть запитати про терміни припинення війни, закінчення мобілізації та можливість миру чи перемоги окупантів.

На другому і третьому місці питання пенсій та соціальних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ може не визнати легітимність Путіна після виборів у Росії - Зеленський

Аналітики з Інституту вивчення війни кажуть, що попри намагання Кремля заглушити антивоєнні настрої, у росіян виникають питання про результат війни. Незалежні опитування свідчать, що більш ніж половина респондентів вважають за потрібне почати мирні переговори.

В ISW вважають, що Путін не планує робити війну центральною темою своєї президентської кампанії. Зосередиться на нібито внутрішній стабільності Росії та посиленні критики Заходу. Схоже, у Кремлі хочуть зробити так, щоб успіх Путіна на виборах не залежав від ситуації на фронті.

Чинний глава РФ Володимир Путін ухвалив рішення брати участь у президентських виборах. Його радники зараз готуються до кампанії та виборів.

Анонімне іноземне джерело повідомило, що Путін ухвалив рішення нещодавно і незабаром про це оголосять публічно.

Зараз ви читаєте новину «Що росіяни хочуть спитати у Путіна: аналітики прокоментували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі