четвер, 11 липня 2024 23:31

"Членство України в НАТО - це гарантія Третьої світової війни" - Фіцо

"Членство України в НАТО - це гарантія Третьої світової війни" - Фіцо
Глава словацького уряду Роберт Фіцо зробив цинічну заяву про вступ України в НАТО. Фото: eastnews.ua

Членство України в НАТО тільки гарантує початок Третьої світової війни.

Таку заяву зробив глава словацького уряду Роберт Фіцо через кілька годин після того, як делегація Словаччини на саміті НАТО у Вашингтоні підтримала спільну позицію про те, що Україна перебуває на "незворотному шляху" до вступу в альянс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО готує для України "шлях самурая", а собі - реформи

"Я розумію бажання України, це суверенна країна, але членство України в НАТО - це тільки гарантія Третьої світової війни", - заявив Фіцо.

При цьому він додав, що Україна може приєднатися до НАТО лише тоді, коли вона виконає всі критерії членства, і після того, як усі країни-члени альянсу підпишуть його.

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнс Столтенберг натякнув, що членству України в Альянсі має передувати припинення війни.

Він зазначив, що не може назвати дату, коли Україна набуде членства в НАТО, але це станеться тоді, коли з'явиться консенсус серед членів НАТО щодо вступу України і буде оформлено відповідне запрошення щодо приєднання.

Зараз ви читаєте новину «"Членство України в НАТО - це гарантія Третьої світової війни" - Фіцо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі