вівторок, 16 січня 2024 11:42

Чи воюватиме Росія з НАТО: в ISW проаналізували публікацію Bild

Чи воюватиме Росія з НАТО: в ISW проаналізували публікацію Bild
Аналітики прокоментували ймовірність війни Росії з НАТО. Фото: glavcom.ua

Припущення німецького видання Bild про можливу війну НАТО з Росією не є "необгрунтованим" на тлі постійних погроз, які лунають із Кремля.

Так, офіційні особи РФ, включаючи президента Володимира Путіна, нещодавно погрожували НАТО. Про це у новому огляді зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Давосі зустрівся з генсеком НАТО Столтенбергом

Експерти також нагадують, що кремлівські пропагандисти намагаються посіяти нестабільність, аби встановити "інформаційні умови для можливих майбутніх агресивних дій Росії проти держав-членів НАТО та їхніх сусідів".

Тому, за оцінкою ISW, допомога Заходу Україні залишається надзвичайно важливою.

"Нездатність України стримати російську армію може дозволити російським військам просунутися аж до західної України вздовж кордону з країнами НАТО, що, ймовірно, поставило б перед НАТО складні та дорогі оборонні вимоги", - йдеться у публікації.

Таблоїд Bild написав про нібито таємний документ міністерства оборони ФРН, у якому міститься припущення про ескалацію між НАТО і РФ у лютому цього року і зіткнення у 2025 році з російськими військами у районі країн Балтії.

У німецькому Міноборони заявили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати це повідомлення у ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Чи воюватиме Росія з НАТО: в ISW проаналізували публікацію Bild». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі