пʼятниця, 25 лютого 2022 10:54

"Це очевидний акт терору" - президент Польщі та інші лідери засудили агресію Росії

"Це очевидний акт терору" - президент Польщі та інші лідери засудили агресію Росії
Станом на обід 24 лютого на підтримку України після наступу Росії виступили 48 держав та п'ять міжнародних організацій. Фото: pixabay.com

Після повномасштабного наступу російської армії низка лідерів інших країн висловили підтримку Україні та засудили дії Кремля.

Президент Польщі Анджей Дуда в розмові з українським президентом Володимиром Зеленським назвав російські бомбардування Києва актом терору.

"Я щойно розмовляв із Володимиром Зеленським. Ситуація в Києві надскладна. Уранці росіяни почали бомбардувати місто. Дрони скидають бомби на житлові будинки. Люди вмирають. Це очевидний акт терору, спрямований на те, щоб зламати бойовий дух, але є велика рішучість захистити столицю", - написав Дуда у Тwitter.

Також він пообіцяв спільну відповідь ЄС і НАТО на агресію Росії.

Сполучені Штати Америки, їхні союзники й партнери відповідатимуть єдино й рішучо на рішення президента-агресора Володимира Путіна почати вторгнення, заявив американський президент Джо Байден. За його словами, тільки Росія несе відповідальність за смерть і руйнування, які принесе ця атака, передає Forbes.

"Світ притягне Росію до відповідальності", - запевнив Байден.

Президент Чехії Мілош Земан, відомий проросійськими поглядами, закликав до вкрай жорстких санкцій проти Кремля. Зокрема відключення Росії від міжнародної системи фінансової комунікації SWIFT.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кров дітей буде і на руках тих, хто сумнівається" - МЗС України емоційно закликало відключити Росію від SWIFT

Засудив військову атаку Росії проти України й президент Литви Гітанас Науседа.

"Це ставить під загрозу мільйони невинних людей і підриває фундамент міжнародного порядку. Настав час Заходу відреагувати належно", - заявив Науседа.

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав "темним днем для Європи напад Росії на Україну".

"Напад Росії на Україну - це кричуще порушення міжнародного права. Ніщо не може виправдати цього. Німеччина рішучо засуджує цей нерозсудливий вчинок президента Путіна та висловлює солідарність з Україною й українцями. Росія має негайно припинити бойові дії", - наголосив Шольц.

Станом на 15:45 24 лютого на підтримку України після нового вторгнення Росії виступили 48 держав та п'ять міжнародних організацій.

Другий день поспіль триває повномасштабна війна Російської Федерації проти України. Близько 4:00 ворог активізувався і завдав ракетного удару по Києву. Від ракети окупантів загорілася житлова дев'ятиповерхівка.

За попередніми даними, троє поранених, один з них у важкому стані. Будинок палав, є загроза руйнування.

ЗСУ ведуть активні бої біля населених пунктів Димер та Іванків у Київській області.

137 українських захисників загинули у боях проти окупантів у перший день вторгнення Росії. Поранені 316 бійців. Також є загиблі серед цивільного населення, зокрема діти.

Зараз ви читаєте новину «"Це очевидний акт терору" - президент Польщі та інші лідери засудили агресію Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі