субота, 05 червня 2021 01:21

"Це – ганьба!" У Німеччині відреагували на інтерв'ю з Протасевичем

"Це – ганьба!" У Німеччині відреагували на інтерв'ю з Протасевичем
Протасевича змусили до ганебного інтерв'ю. Скриншот з відео інтерв'ю Протасевича

Уряд Німеччини засудив показ по білоруському державному телебаченню виступ колишнього головного редактора Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича з вимушеними зізнаннями.

"Це – ганьба для телеканалу, який це транслює, і для білоруського керівництва, яке демонструє зневагу до демократії та зневагу до людей", - заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт, передає Укрінформ.

За його словами очевидним є те, що незаконно затриманого журналіста так "обробили психологічно, а можливо, і фізично", що він був змушений робити свої "зізнання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Залякали - батько Протасевича пояснив, чому син вихваляє Лукашенка

23 травня білоруський режим Лукашенка вдався до примусової посадки літака компанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, з метою затримання опозиційного журналіста Романа Протасевича, який перебував на борту.

3 червня білоруське пропагандистське телебачення продемонструвало "інтерв'ю" з Протасевичем, у якому блогер оговорює себе, засуджує опозиційну діяльність проти Лукашенка та висловлюється на підтримку режиму.

Зараз ви читаєте новину «"Це – ганьба!" У Німеччині відреагували на інтерв'ю з Протасевичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі