середа, 10 квітня 2019 19:34

Це була спроба держперевороту: Трамп про розслідування "російської справи"

Це була спроба держперевороту: Трамп про розслідування "російської справи"
Трамп заявив про спробу державного перевороту в США. Фото: Redsearch

Президент США Дональд Трамп заявив, що рішення почати розслідування про змову його виборчого штаба з Росією у 2016 році, було спробою державного перевороту.

"Це була спроба державного перевороту. Це була спроба усунути президента з посади", - сказав глава Білого дому.

"Це було незаконне розслідування, воно було розпочато незаконно", - додав президент.

Трамп наголосив, що прагне повернутися до мементу, коли все почалося, і вивчити його.

"Найбільше я зараз зацікавлений у тому, щоб... повернутися до того самого моменту, коли все це почалося, вивчити його, бо це було незаконне полювання на відьом. Всі це знали, і вони теж це знали. І тепер вони піймалися. Те, що вони зробили, було державною зрадою, це було жахливо, це було порушенням нашої конституції", - заявив президент США.

Нагадаємо, спецпрокурор Мюллер прийшов до висновку, що президент США Дональд Трамп не скоював ніяких злочинів.

Мюллер з травня 2017 року розслідував втручання Росії в американські президентські вибори і можливу змову команди Дональда Трампа з Кремлем. В його слідчу групу входило понад 15 юристів, також в команді працювало ще 30 співробітників.

Команда Мюллера пред'явила звинувачення 34 особам, в тому числі, шістьом з оточення Трампа. Серед них - колишній юрист Трампа Майкл Коен, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт і колишній радник з національної безпеки Майкл Флінн. При цьому жодному з громадян США, яким пред'явив звинувачення спецпрокурор Мюллер, безпосередньо не інкримінують змову з Росією під час виборів 2016 року. Дональд Трамп завжди заперечував будь-які звинувачення у змові з Росією.

Зараз ви читаєте новину «Це була спроба держперевороту: Трамп про розслідування "російської справи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі