четвер, 06 липня 2023 14:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов: Путін втрачає підтримку, документи свідчать про це

Буданов: Путін втрачає підтримку, документи свідчать про це
Володимира Путіна підтримують не всі регіони, багато хто за Пригожина. Фото: Кремль

Росія дозріла до громадянської війни.

Багато росіян підтримали ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв'ю The Times.

Російське МВС використовує шпигунське програмне забезпечення нового покоління, щоб відстежувати повідомлення у месенджерах та тенденції у соцмережах і регіональних ЗМІ Росії.

У секретних даних йдеться, що під час заколоту 24 та 25 червня Пригожин мав підтримку населення 17 із 46 суб'єктів РФ, а президент Володимир Путін – 21.

Москва була лояльна Путіну, а Санкт-Петербург – Пригожину. Найнижча підтримка президента зафіксована у Дагестані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін слабкий і втрачає контроль у РФ – Зеленський

"Ось що ми зараз бачимо: російське суспільство розірване на дві частини. Ситуація вказує саме на те, про що говорила наша служба: РФ стоїть на межі громадянської війни. Потрібна маленька внутрішня "справа", і внутрішній конфлікт посилиться", – вказав Буданов.

Він вважає, що внутрішня турбулентність у Росії та позбавлення Путіна влади може бути корисним для України.

"Населення РФ підтримує війну, але тільки тоді, коли дивиться її по телевізору. Та щойно хтось з них отримує повістку про призов, то починає шукати причини, як туди не поїхати. Самим йти на війну для них не варіант. Ніхто у головних російських містах не хоче продовжувати війну з Україною", – підсумував глава ГУР.

Російська приватна військова компанія "Вагнер" призупинила вербувати найманців. Таке рішення ухвалено нібито через "переїзд" на територію Білорусі та призупинення участі найманців у війні проти України, йдеться в Telegram-каналі, який пов'язують з "вагнерівцями".

Роспропаганда активно хвалила "Вагнер" і називала його "непереможним", але ситуація докорінно змінилася після 23 червня.

Того дня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про військовий заколот у Росії. Події розвивалися стрімко і вже наступного дня "вагнерівці" увійшли до Ростова і взяли під контроль усі військові об'єкти, а потім рушили на Москву.

Наступного дня марш закінчився за 200 км до Москви, коли Пригожин провів переговори із президентом Білорусі Олександром Лукашенком. "Вагнер" повернувся у польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Буданов: Путін втрачає підтримку, документи свідчать про це». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі