четвер, 03 лютого 2022 16:08

Британські винищувачі вдруге підняли для перехоплення літаків РФ

Британські винищувачі вдруге підняли для перехоплення літаків РФ
Вірогідно йдеться про російські літаки над Атлантикою. Фото: news.sky.com

Британські винищувачі Typhoon другий день поспіль підіймаються для перехоплення та супроводження російських бомбардувальників, які наблизилися до повітряного простору Великої Британії.

Typhoon знову були підняті з військового аеродрому в шотландському Лоссімуті, повідомляє Sky News. До них приєднався літак-паливозаправник Voyager, запущений з Оксфордшира.

"Винищувачі місії Quick Reaction Alert за підтримки танкера Voyager підняли через російські воєнні літаки, які наближаються до зони інтересів Великої Британії. Ми не будемо надавати жодної додаткової інформації щодо цієї поточної операції до її завершення", - заявив речник Королівських військово-повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвезькі винищувачі перехопили російський літак

Вірогідно йдеться про російські літаки над Атлантикою.

У повітряних силах Британії додали, що регулярно перехоплюють, ідентифікують та супроводжують російські літаки, які "проходять транзитний міжнародний повітряний простір у межах зони інтересів Об'єднаного Королівства".

Сфера інтересів включає міжнародний повітряний простір, за який держава несе певну відповідальність, наприклад управління повітряним рухом.

До цього у середу Typhoon задіяли проти двох російських Ту-95 Bear H і двох Ту-142 Bear F, які помітили біля зони інтересів Великої Британії. Винищувачі перехопили й супроводжували літаки РФ.

Зараз ви читаєте новину «Британські винищувачі вдруге підняли для перехоплення літаків РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі