субота, 26 червня 2021 05:24

Блінкен і Макрон обговорили російсько-українські відносини

Блінкен і Макрон обговорили російсько-українські відносини
Блінкен і Макрон зустрілись в Парижі. Фото: Reuters

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном в Парижі.

Сторони обговорили відносини з Росією та агресію РФ в Україні, йдеться на сайті держдепартаменту США.

Представники США і Франції відзначили, що не проти стабільних і передбачуваних відносин з Росією. Однак обидві країни будуть протидіяти агресії РФ в Україні.

"Держсекретар Блінкен і президент Макрон підкреслили спільні цілі встановлення стабільних і передбачуваних відносин з Москвою при одночасному протидії агресивній і безвідповідальній поведінці Росії, в тому числі по відношенню до України", - йдеться в повідомленні.

Обговорили трансатлантичне співробітництво в боротьбі з примусовою економічною практикою Китайської Народної Республіки і спробами підірвати заснований на правилах міжнародний порядок.

Також говорили про протидію терористичним загрозам, підтримки демократії і спільних зусиллях щодо підвищення потенціалу африканських партнерів в регіоні Сахеля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не було з 2014 року. Меркель і Макрон хочуть запросити Путіна на саміт ЄС

США закликають Німеччину вжити відповідних заходів, щоб зменшити ризики, які російський газопровід "Північний потік-2" несе Україні і енергетичної безпеки Європи.

Зараз ви читаєте новину «Блінкен і Макрон обговорили російсько-українські відносини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі