четвер, 21 березня 2019 11:44

Біткоїн переживає криптозиму

Біткоїн переживає криптозиму
Біткоїн переживає кризу, але вона не найгірша за весь час існування. Фото: s.mind.ua

Разючі коливання вартості біткоїна ставлять під сумнів його придатність як валюти.

Найзатятіші прихильники визнають, що зараз для біткоїна не найкращий час, повідомляє Wall Street Journal.

Ознаки криптозими помітні всюди. Після шаленого стрибка в 2017 році, ціна на нього коливається в районі $4 тис., що на 80% менше, ніж пікова вартість в $19,8 тис. в грудні 2017 року.

Сумарна ринкова вартість всіх випущених криптовалют знизилася на 85% в порівнянні з січнем 2018 року. Обсяги торгів на біржах падають протягом останніх 15 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого чекати від Tkeycoin у 2019 році?

Курс біткоїна, як і раніше, рухається за рахунок імпульсу, а його зараз немає. До інвестицій намагалися залучити мейнстрімних інституційних інвесторів. Неясне регулювання відлякало потенційних інвесторів.

Доходи майнерів біткоїнів також знизилися за останні 15 місяців. Ринок первинної пропозиції монет, що приніс в 2018 році $12 млрд, в цьому році залучив $100 млн.

Але таку крижу біткоїн переживає не вперше. У 2011 році його вартість впала на 95%. З грудня 2013 року по січень 2015 року він подешевшав на 85% через закриття веб-сайту Silk Road - інтернет-магазин наркотиків, які купували за біткоїни. А також через проблеми з біржею цифрових валют Mt. Gox.

Та зараз цей ринок набагато більший, ніж за часів попередніх стрибків. Розробники шукають шляхи застосування технології блокчейн в різних областях - у сфері управління ланцюгами постачання й торгівлі на ринках капіталу.

У Київській області викрили чоловіка, який здійснював технічну підтримку британської біржі по онлайн-обміну криптовалют і вкрав велику суму з рахунків своїх клієнтів.

Маючи доступ до особистих даних, він скористався ними для крадіжки з Bitcoin- і різних Altcoin-рахунків. За кілька місяців здобиччю злодія стало понад півмільйона гривень.Доходи майнерів біткоїнів також знизилися за останні 15 місяців. Ринок первинної пропозиції монет, що приніс в 2018 році $12 млрд, в цьому році залучив $100 млн.

Зараз ви читаєте новину «Біткоїн переживає криптозиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі