неділя, 20 лютого 2022 12:32

Білорусь та Росія продовжать військові навчання через "загострення на Донбасі"

Білорусь та Росія продовжать військові навчання через "загострення на Донбасі"
Навчання продовжать через "загострення на Донбасі". Фото: Reuters

Білорусь та Росія продовжать військові навчання на кордоні з Україною через "загострення на Донбасі".

Перед цим президенти Білорусі та Росії підвели підсумки навчання "Союзна рішучість-2022", повідомив міністр оборони Республіки Білорусь генерал-лейтенант Віктор Хренін.

"У зв'язку з наростанням військової активності біля зовнішніх кордонів Союзної держави та загостренням ситуації на Донбасі, Президентами Республіки Білорусь та Російської Федерації прийнято рішення про перевірку сил реагування Союзної держави продовжити", — сказав Хренін.

Він додав, що під час нового етапу навчання будуть пропрацьовувати етапи оборони "Союзної держави", але напрям цих навчань залишився незмінним — "забезпечити адекватне реагування та деескалацію військових приготувань недоброзичливців поблизу наших спільних кордонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вкотре запропонував Путіну зустрітися

Хренін заявив, що сусідні держави "в екстреному позаплановому порядку "накачуються" найсучаснішою зброєю". Зокрема, "проводять незрозумілі навчання".

"На території суміжних держав створено численні угруповання військ та сил. У тому числі – треті країни. Підвищено рівень готовності до застосування міжвидових формувань екстреного реагування НАТО з 7 до 5 діб на випадок так званої "ескалації обстановки в Україні"", — сказав генерал-лейтенант.

Також Хренін заявив, що Захід відмовляється сприймати "червоні лінії" Росії. Окрім цього, він впевнений, що "у свідомість західного обивателя міцно впроваджено думку про неминучість війни зі "східними сусідами"".

"З усього вищесказаного логічно випливає один висновок - у Європі дуже запахло порохом. Її цілеспрямовано підштовхують до війни", — підсумував свою промову Хренін.

Тим часом Росія вдруге поспіль проігнорувала зустріч Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу, яка мала б відбутися 19 лютого. Україна провела двосторонні консультації з координатором ОБСЄ у ТКГ.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь та Росія продовжать військові навчання через "загострення на Донбасі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі