неділя, 11 лютого 2024 12:36

Білий дім відреагував на погрози Трампа країнам НАТО

Білий дім відреагував на погрози Трампа країнам НАТО
У Білому домі прокоментували погрози Дональда Трампа не захищати країни НАТО. Фото: pravda.com.ua

У Білому домі відреагували на чергові погрози колишнього президента США Дональда Трампа не захищати союзників по НАТО.

Там прокоментували заяви експрезидента про те, що він "заохочуватиме Росію робити все, що їй заманеться" з державами, які заборгували Альянсу гроші. Про це повідомляє Bloomberg.

"Заохочення вторгнень у країни наших найближчих союзників з боку кривавих режимів є жахливим і ненормальним - і це ставить під загрозу національну безпеку США, глобальну стабільність і нашу економіку всередині країни", - заявив речник Білого дому Ендрю Бейтс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп зробив нову заяву про допомогу Україні

Він також додав, що "завдяки досвідченому керівництву президента Джо Байдена НАТО зараз є найбільшою і найважливішою організацією, як ніколи".

Видання також зазначає, що країни НАТО в Європі занепокоєні тим, що Трамп дійсно може повернутися до Білого дому. Він зараз лідирує у боротьбі за номінацію на участь у виборах президента США від республіканців, після перемог на первинних виборах в Айові, Нью-Гемпширі та Неваді.

Деякі члени НАТО не виконують обіцянку 2014 року інвестувати 2% валового внутрішнього продукту в оборону.

Трамп під час свого перебування на посаді президента неодноразово вимагав від країн НАТО збільшити оборонні бюджети і критикував їх за те, що вони надмірно покладаються на американську військову потужність. Інколи експрезидент навіть ставив під сумнів доцільність членства США в НАТО.

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявив, що під час свого керівництва у США він погрожував лідерам країн НАТО.

Зокрема, Трамп казав, що "заохочуватиме Росію робити все, що їй заманеться" з державами, які заборгували Альянсу гроші. Про це він розповів під час суботнього виступу в штаті Південна Кароліна.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім відреагував на погрози Трампа країнам НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі