середа, 09 жовтня 2024 10:12

Байден відклав всі поїздки на тлі НП - під загрозою мільйони людей

Байден відклав всі поїздки на тлі НП - під загрозою мільйони людей
У надзвичайно небезпечній для життя ситуації опиняться мільйони людей. Фото: eastnews.ua

Потужний ураган Milton насувається на Сполучені Штати Америки.

Під загрозою мільйони людей, через що президент США Джо Байден скасував поїздку на чергове засідання у форматі "Рамштайн", пише Reuters.

"Ураган може стати найпотужнішим за всю історію спостережень. Основний удар менше, ніж за добу припаде на штат Флорида, через смертельну загрозу там негайно евакуюють жителів 50 округів, а також аеропорти, припиняють роботу бізнеси та компанії", - йдеться у повідомленні.

Швидкість вітру сягає 257 км/год, урагану присвоїли найвищу, п'яту категорію.

"У надзвичайно небезпечній для життя ситуації опиняться мільйони людей. Надзвичайний стан запроваджено у 51 з 67 округів штату. Milton має потенціал стати одним із найбільш руйнівних ураганів, які зареєстровані у західно-центральній Флориді", - прогнозують фахівці Національного центру ураганів Джона Кангіалосі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Флориди наближається ураган найвищої категорії

Milton спричинить катастрофічні збитки та відключення електроенергії, які триватимуть кілька днів.

Ураган швидко наближається до Флориди, несучи з собою потужні вітри та зливи. До термінової евакуації влада закликала близько 5,5 млн людей.

"Тож мільйони людей та власники місцевих бізнесів готуються до приходу стихії, евакуювавшись або сховавшись в укриттях на місці. Серед компаній, що припинили свою діяльність в очікуванні урагану - авіакомпанії, енергетичні компанії та тематичний парк Universal Studios. 8 жовтня у США було затримано 1311 авіарейсів, а 701 скасовано взагалі. Авіакомпанії корегують свої розклади з урахуванням припинення роботи кількох аеропортів у зоні ураження. А деякі компанії спрямували додаткові можливості на вивезення людей з Флориди", - пише видання.

Через наближення потужного урагану Байден відклав заплановану раніше поїздку до Німеччини та Анголи 10-15 вересня: президент залишився у країні, аби контролювати підготовку до шторму та реагування на нього.

Кількість жертв урагану Helene, що обрушився на південно-східну частину США, зросла до 128 людей. Ураган приніс катастрофічні руйнування в декількох штатах, включно з Флоридою, Джорджією, Північною та Південною Кароліною.

Зараз ви читаєте новину «Байден відклав всі поїздки на тлі НП - під загрозою мільйони людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі