середа, 09 червня 2021 03:05

Байден продовжив санкції проти Лукашенка

Байден продовжив санкції проти Лукашенка
Байден продовжив на рік американські санкції проти білоруської влади. Фото: Reuters

Президент США Джо Байден продовжив на рік дію американських санкцій щодо представників керівництва Білорусі.

Він підписав відповідну постанову і направив Конгресу США повідомлення про це, інформує Білий дім.

У тексті постанови йдеться, що дії та політика певних представників білоруського уряду та інших осіб продовжують представляти надзвичайну загрозу національній безпеці та зовнішній політиці США.

Вони "підривають демократичні процеси та інститути в Білорусі". За версією Вашингтона, мають місце "порушення прав людини, пов'язані з політичними репресіями, в тому числі з затриманнями та зникненнями, а також з корупцією і неправомірним використанням державного майна і зловживанням повноваженнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруса примусово відправили в психлікарню за "образу" Лукашенка

Вперше подібний указ був виданий ще в червні 2006 року президентом США Джорджем Бушем-молодшим, який обіймав на той момент пост. Арешт накладався на власність певних категорій білоруських громадян в Сполучених Штатах, а також за їх межами, у разі перебування під контролем американського уряду. До чорного списку офіційних осіб Білорусі, на яких поширювалися санкції, були включені 10 імен.

Раніше США відновили санкції проти державних підприємств Білорусі. Рішення Вашингтон пояснює погіршенням ситуації з правами людини через дії режиму Олександра Лукашенка.

23 травня в Білорусі через інформацію про бомбу посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст, засновник Telegram-каналу NEXTA і блогер Роман Протасевич. Медійника затримали.

Зараз ви читаєте новину «Байден продовжив санкції проти Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі