вівторок, 08 червня 2021 17:47

Білоруса примусово відправили в психлікарню за "образу" Лукашенка

Білоруса примусово відправили в психлікарню за "образу" Лукашенка
За "образу" Лукашенка можна потрапити до психлікарні. Фото: 5-tv.ru

Білоруса суд відправив на примусове лікування в психіатричну лікарню за "образу" самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Про це повідомила прокуратура Мінська.

За словами представника прокуратури, дії громадянина охарактеризували як "наклеп" щодо білоруського диктатора, "його публічну образу, поєднану з обвинуваченням в особливо тяжкому злочині, а також публічну образу представників влади у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків, а судді – у зв'язку зі здійсненим правосуддям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську 17-річний підліток, на якого завели справу про масові мітинги, скоїв самогубство

Згідно з висновком комплексної судової психолого-психіатричної експертизи житель нібито "страждає на психічний розлад" і це позбавляло його можливості "усвідомлювати фактичний характер і громадську небезпеку своїх дій і керувати ними".

Суд призначив білорусу примусове лікування в психіатричному стаціонарі зі звичайним наглядом.

Жителя Мінська Степана Латіпова звинувачують у "масових заворушеннях". На засіданні районного суду він спробував перерізати собі горло.

Зараз ви читаєте новину «Білоруса примусово відправили в психлікарню за "образу" Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі