четвер, 12 травня 2022 00:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Багатій та отруювач - що відомо про голову Росгвардії Золотова

Багатій та отруювач - що відомо про голову Росгвардії Золотова
Голову Національної гвардії РФ Віктора Золотова пов'язують з отруєннями. Фото: eastnews.ua

Головнокомандувач військ Національної гвардії РФ Віктор Золотов тривалий час був наближеним до президента Володимира Путіна. Він був охоронцем глави Росії.

Золотов довгий час був одним із найбільш непублічних російських силовиків. А потім почав частіше з'являтися у медіа. Російська нацгвардія бере активну участь у широкомасштабному вторгненні до України, пише ТСН.

Російські опозиціонери довели причетність Золотова до розкрадання коштів, які держава виділяє на утримання Росгвардії. Показали його розкішне життя.

Золотова називають жорстоким. Він любить темні окуляри та чорні костюми. Є інформація, що він дуже відданий Путіну та ніколи його не зрадить.

Золотов Народився у Рязанській області, в робітничій сім'ї. Служив у прикордонних військах, які тоді були у відомстві КГБ. Від 1970-х років служив у дев'ятому управлінні КГБ. Воно відповідало за охорону перших осіб держави та їхніх сімей.

1991 року Золотов охороняв мера Санкт-Петербурга Анатолія Собчака. Для цього залучив приватну охоронну фірму "Балтік-Ескорт", тісно пов'язану з криміналом. Вона належала Роману Цепову. 1994 року мерія Санкт-Петербурга уклала договір про охорону тодішнього віцемера міста Путіна.

1997 року Собчак втік з країни. Золотов пішов з держслужби і разом з Цеповим став співвласником "Балтік-Ескорту". Коли Путін очолив уряд РФ, Золотов став головою його служби охорони. З 2000 року він начальник Служби безпеки президента Путіна.

Золотов був спаринг-партнером Путіна з дзюдо. Підбирав для нього персонал. Займався будівництвом палацу Путіна в Геленджику, постійно приїжджав на будівництво.

Кажуть, що Путін боїться отруєння. Організацією його харчування теж займався Золотов. Їжу перевіряли перед подаванням, все пакували до пластикових контейнерів, заклеєних плівкою зі стікерами, із зазначенням часу та прізвища перевіряючого.

Золотова також вважають головним отруйником Кремля. 2004 року за загадкових обставин помер Цепов. Його отруїли, ймовірно, високою дозою ліків проти лейкемії. Різке погіршення здоров'я Цепов відчув після візиту до ФСБ. Із Золотовим пов'язують отруєння політика Олексія Навального. Він звинуватив Золотова у тому, що керівництво Росгвардії закуповує продукти за завищеними цінами.

Навальний прямо звинуватив Золотова. Глава Росгвардії випустив відеозвернення, в якому викликав Навального на дуель. Опозиціонер у відповідь знайшов розкішні квартири, будинки і дачі сім'ї Золотова. Вони не зазначені в жодній декларації.

Після цього конфлікту Навального отруїли "Новичком".

У квітні 2018 року Мінфін США включив Віктора Золотова до списку санкцій.

Золотова востаннє публічно виступив 13 березня 2022 року. Пояснював, чому "військова операція йде не так швидко, як хотілося б".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували список росгвардійців, які брали участь у геноциді на Київщині

"Та це лише тому, що нацисти ховаються за спинами мирних громадян, за спинами людей похилого віку, жінок, дітей, влаштовують вогневі позиції в дитячих садках, школах, житлових будинках", - сказав він.

Після цього Золотова ніде не видно.

До воєнних злочинів у Бучі були причетні підрозділ "Витязь" росгвардії, 76-та десантно-штурмова дивізія із Пскова й чеченські війська. Про це повідомляє Reuters. Журналісти видання опитали понад 90 мешканців Бучі, аналізували фотографії та відео.

Зараз ви читаєте новину «Багатій та отруювач - що відомо про голову Росгвардії Золотова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі