понеділок, 13 серпня 2018 13:35

Авторство картини за $200 тис. викликало сумніви експертів

Авторство картини за $200 тис. викликало сумніви експертів
Експерти визнали картину Вільяма Ніколсона підробкою

Картину Вільяма Ніколсона вартістю більш як $200 тис. визнали підробкою. В мережі виклали відео моменту, коли експерти повідомили цю новину власниці.

Патрісія Рід купила картину за майже 6 млн грн. Продавець запевнив жінку, що натюрморт із зображенням глечика і двох груш дійсно написаний Ніколсоном. Твору не було в офіційному каталозі творів художника. Жінка звернулася до експертів, щоб перевірити картину, повідомляє Metro.

Дослідженням картини займалися автори документального серіалу "Підробка чи удача" на каналі BBC One. Вони оприлюднили докази того, що натюрморт написаний фарбами з власної коробки Ніколсона. Вона зберігається в будинку онука художника. Експерт почерку також підтвердив, що підпис на звороті картини може належати Ніколсону.

Ведуча проекту "Підробка чи удача" Фіона Брюс розпитала відомого підробника картин Джона Майатта, чи не підробляв він робіт Ніколсона. Чоловік сказав, що підробив багато картин Ніколсона, але не цю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорний квадрат" та "Мона Ліза" на сніданок: люди малюють відомі картини на бутербродах

В результаті дослідження експерти заявили, що у них недостатньо прямих доказів, щоб довести авторство Ніколсона. Вони припускають, що картина могла бути виконана одним з учнів Ніколсона. В 1930-х у його майстерні збиралася група "Недільних художників", яких він вчив малювати. Серед них був Вінстон Черчілль.

Англійський художник Вільям Ньюз Пріор Ніколсон прославився переважно створенням плакатів та ілюстрацій. 1928 року під час художніх змагань на Олімпійських іграх в Амстердамі він завоював золоту медаль у галузі графіки.

"Я справді шокована цим вироком. Не очікувала, що справа виявиться настільки серйозною", - сказала Фіона Брюс.

Найдорожчу картину у світі "Сальватор Мунді" вартістю $500 млн насправді намалював учень Леонардо да Вінчі Бернардіно Луїні. Це встановили британські науковці з коледжу Вольфсона Оксфордського університету.

Зараз ви читаєте новину «Авторство картини за $200 тис. викликало сумніви експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі