четвер, 20 липня 2023 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Австралія наклала нові санкції на окупантів

Австралія наклала нові санкції на окупантів
Наклали обмеження на 45 фізичних і юридичних осіб. Фото: Pexels

Австралія запровадила нові санкції проти 45 фізичних і юридичних осіб Росії за підтримку війни проти України.

Обмеження направлені проти 35 організацій російського оборонного, технологічного та енергетичного секторів, йдеться у заяві глави МЗС Австралії Пенні Вонг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США покарають ще одну країну-помічницю РФ

"Сьогоднішні санкції підкреслюють відданість Австралії співпраці з партнерами, щоб підтримувати тиск на Росію та тих, хто підтримує її незаконну та аморальну війну. Режим санкцій Австралії проти Росії відображає нашу підтримку народу України, суверенітету та територіальної цілісності країни", – вказала вона.

Під санкції потрапили російські міністри і високопосадовців, високопоставлених військових у Білорусі.

Нацагентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни дубайську компанію DP World. Це один із найбільших портових операторів у світі.

У червні компанія DP World підписала угоду з російською державною корпорацією Росатом про розвиток Північного морського шляху. Прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін заявив, що це стратегічний проєкт, який додатково принесе в російський бюджет понад $200 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Австралія наклала нові санкції на окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі