пʼятниця, 28 травня 2021 10:34

Авіакомпанії ЄС скасовують рейси до Москви

Авіакомпанії ЄС скасовують рейси до Москви
Росія не видає дозволи на польоти через Білорусь. Фото: 360tv.ru

Авіакомпанії Air France та Austrian Airlines скасували свої рейси до Москви через заборону на польоти над повітряним простором Білорусі.

Про це повідомило видання BBC.

Рейс AF1154 авіакомпанії Air France в Москву мав прилетіти 27 травня о 15:00 за московським часом. Але на електронному табло аеропорту Шереметьєво він позначений як скасований. Причини не вказані. Пізніше стало відомо, що пасажирів пересадили на літак російського "Аерофлоту".

Рейс Austrian Airlines OS601 мав сісти в іншому московському аеропорту Домодєдово о 13:45, але на табло його також позначили скасованим.

Обидва рейси проходять над територією Білорусі. Проте авіакомпанії вирішили припинити польоти в білоруському небі. Рейси в обхід Білорусі прийняли через рекомендації європейського авіарегулятора EASA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія скасувала два рейси з ЄС через Білорусь

Таке рішення потягнуло за собою зміни в польотних планах, які має схвалити авіаційна влада Росії.

"Російська влада не дала дозволу на політ за новим маршрутом, і в результаті Austrian Airlines були змушені скасувати сьогоднішній рейс із Відня до Москви", - пояснили в російській службі BBC.

Скасування авіарейсів стало відповіддю на примусову посадку пасажирського лайнера Ryanair у Мінську й затримання силовиками опозиційного журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги.

Росія зупинила видавання дозволів на польоти авіакомпаніям, які оминають повітряний простір Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанії ЄС скасовують рейси до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі