середа, 15 лютого 2023 08:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія США підписала півмільярдний контракт заради України

Армія США підписала півмільярдний контракт заради України
США уклали контракти на виробництво боєприпасів. Фото: day.kyiv.ua

Армія США уклала контракти з компаніями Northrop Grumman Systems Corp. та Global Military Products Inc. на виробництво 155 мм артилерійських боєприпасів для України. За них заплатять $522 млн.

Це зроблено на тлі побоювань, що наші Збройні сили швидко виснажують запаси таких снарядів, надані країнами-союзниками, повідомляє AFP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон оголосив новий пакет військової допомоги для України: список зброї

Постачання нових боєприпасів планують розпочати у березні цього року. Контракт фінансується Ініціативою Пентагону щодо сприяння безпеці України.

"Війна в Україні споживає величезну кількість боєприпасів і виснажує запаси союзників. Поточні темпи витрачання боєприпасів в Україні у багато разів перевищують наші нинішні темпи виробництва. Це створює навантаження на нашу оборонну промисловість", – заявив раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

У Німеччині в порту Бремерхафен помітили велику кількість військової американської техніки, призначеної для України.

Зокрема, армія США доставила в порт 60 бойових машин піхоти Bradley та 280 одиниць іншої техніки. Ще більше американських танків на шляху до Бремерхафена.

Зараз ви читаєте новину «Армія США підписала півмільярдний контракт заради України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі