пʼятниця, 11 березня 2022 14:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Армія Росії не була готова до вторгнення в Україну - ЗСФ

Армія Росії не була готова до вторгнення в Україну - ЗСФ
У Франції вважають, що російська армія не була готова до вторгнення в Україну. Фото: depositphotos.com

Російська армія не була готова до вторгнення в Україну.

Про це заявив представник Збройних сил Франції Паскаль Янні, повідомляє CNN.

"Це можливо, що атака на Київ буде здійснена в наступні кілька днів, але насправді взяття контролю над Києвом - це зовсім інша справа, і на це знадобиться дуже багато часу", - підкреслив Янні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16 днів війни: назвали найгарячіші точки Київщини

Він додав, що через погану підготовку російські вояки стикаються з багатьма труднощами, особливо в матеріально-технічному забезпеченні та розвідці, а погодні зміни - рання весна і відтавання землі викликають проблему мобільності для окупантів.

"Російський конвой, який раніше розтягнувся на 40 миль при наближенні до Києва, в основному розсіявся і передислокувався", - каже Янні.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Армія Росії не була готова до вторгнення в Україну - ЗСФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі