пʼятниця, 25 березня 2022 00:04

Вірменія заявила про відновлення наступу Азербайджану, але там все заперечують

Вірменія заявила про відновлення наступу Азербайджану, але там все заперечують
У Азербайджані вважають, що вірменська влада перебільшує ситуацію. Фото: pixabay

У Вірменії заявили про наступ Азербайджану в сторону села Парух та Храморт Аскеранського району.

В Баку ж цю інформацію спростували та назвали спробою заплутати громадськість, повідомляє видання News.Am.

У Вірменії заявляють, що наразі села Парух та Храморт перебувають під контролем миротворчого контингенту Росії. За їхньою інформацією, переговори та інші заходи змогли зупинити просуванню азербайджанських військових.

Однак, Азербайджанські військові досі не повернулися на вихідні позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нове загострення у Нагірному Карабасі: загинули семеро солдатів Азербайджану

В Міністерстві оборони Азербайджану спростували цю інформацію. За їхніми словами, Вірменська влада штучно перебільшує ситуацію.

"Ціль полягає в тому, щоб створити атмосферу, здатну викликати навмисну ​​істерію, заплутати громадськість і ввести в оману. Немає причин для занепокоєння", – заявили у міністерстві.

Там додали, що підрозділи Азербайджанської Армії повністю контролюють оперативну обстановку.

Стверджується, що на цей крок Азербайджан підштовхнуло те, що російських "миротворців", які зайшли для розмежування азербайджанських та вірменських військ у 2020 році, відправили на війну в Україну.

Восени 2020 року Вірменія та Азербайджан вели 44-денний конфлікт за Нагірний Карабах – вірменський анклав на території Азербайджану. Конфлікт завершився перемогою азербайджанських військ і Баку відновив контроль над частиною Нагірного Карабаху. У боях загинуло щонайменше 6500 людей. Бойові дії закінчилися перемир'ям, укладеним за посередництва Росії. Москва відправила в регіон конфлікту приблизно 2000 військових. Попри закінчення боїв напруженість між Єреваном і Баку залишається високою.

Зараз ви читаєте новину «Вірменія заявила про відновлення наступу Азербайджану, але там все заперечують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі