вівторок, 24 вересня 2024 15:35

Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм

Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм
Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм. Фото: Getty Images

Кількість порушень повітряного простору Японії військовими літаками Китаю і Росії різко збільшилась. Також фіксується активізація інших військових дій цих двох країн навколо японських островів.

Уряд Японії занепокоєний, повідомив міністр оборони Японії Мінору Кіхара, на пресконференції в Токіо, пише Kyodo News, передає Gazeta.ua.

"Ми дуже стурбовані, у нас є сильне відчуття кризи через ті випадки, що сталися послідовно протягом такого короткого періоду у морі та в повітряному просторі навколо нашої країни", - заявив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лідери США, Індії, Японії та Австралії зробили заяву про війну в Україні

Російський військовий патрульний літак тричі вторгався в повітряний простір Японії над Японським морем на північ від Хоккайдо, через що Повітряні сили самооборони країни вимушені були підіймати в повітря винищувачі та вперше в історії запустити сигнальну ракету в бік російського повітряного судна.

Лише за останні дві доби загалом вісім китайських і російських бойових кораблів разом пройшли через протоку Соя між Хоккайдо і Сахаліном під час переходу з Японського моря в Охотське.

"Японія продовжуватиме стежити за військовими діями Китаю і Росії з підвищеною увагою і вживатиме необхідних заходів реагування на них", - наголосив Кіхара.

Із 13:00 до 15:00 23 вересня російський військовий патрульний літак Іл-38 тричі порушив повітряний простір Японії поблизу острова Ребун у префектурі Хоккайдо.

Міноборони Японії наказало підняти у повітря винищувачі Повітряних сил самооборони. Вони використали для російського Іл-38 попереджувальний сигнал - запустили пристрій під назвою факел, який випромінює світло і тепло.

Міністерство оборони Японії у понеділок, 26 серпня, вперше в історії заявило про вторгнення військового літака Китаю у повітряний простір країни.

У японському оборонному відомстві повідомили, що літак-розвідник Y-9 ВПС Китаю близько 11:29 увійшов у повітряний простір Японії над водами Східнокитайського моря неподалік островів Дандзьо (Danjo Islands) у південно-західній префектурі Нагасакі.

Після приблизно двох хвилин польоту китайський розвідувальний літак залишив повітряний простір сусідньої країни.

Зараз ви читаєте новину «Японія відреагувала на порушення повітряного простору Росією та Китаєм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі