середа, 01 листопада 2017 15:20

Американські винищувачі піднялись у повітря на перехоплення російських бомбардувальників

Американські винищувачі піднялись у повітря на перехоплення російських бомбардувальників
F/A-18 Hornet ("шершень") є основним бойовим літаком ВМС США. Фото:defense.gov

Російські військові літаки викликали підозри в екіпажу американських авіаносців, які перебувають у Тихому океані.

Винищувачі F/A-18 ВМС США супроводжували російських бомбардувальників на безпечну відстань, повідомляє CNN.

Винищувачі здійнялися з борту авіаносця USS Ronald Reagan після того, як до судна наблизилися 2 російські бомбардувальники Ту-95.

Американські чиновники повідомили, що військовий контакт відбувся в неділю, 29 жовтня, на відстані близько 128 км від американського флоту. Обійшлось без інцидентів.

Американська влада не повідомляє, з якою метою перебувають у Тихому океані авіаносці USS Ronald Reagan, USS Theodore Roosevelt та USS Nimitz. Їх присутність у регіоні викликає зацікавленість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армії передали три військові літаки і зенітно-ракетні комплекси С-300

"Німіц" та "Рейган" приєдналися до "Рузвельта" минулого тижня. Зараз флот перебуває в районі Індійських територіальних вод.

Військова присутність у регіоні - це сигнал для Північній Кореї та Росії. РФ останнім часом активно переміщує свої кораблі в район Філіппін. Російським та американським винищувачам доводиться регулярно перехоплювати іноземні повітряні судна в міжнародних водах поблизу своїх військових об'єктів. Більшість випадків відбувається професійно з обох сторін, повідомляє видання.

Бельгійські винищувачі F-16 піднялися з естонської бази Емарі, щоб перехопити російські літаки. Військові авіасудна не ідентифікували себе та не контактували із цивільними органами управління повітряним рухом.

Зараз ви читаєте новину «Американські винищувачі піднялись у повітря на перехоплення російських бомбардувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі