вівторок, 29 серпня 2017 07:10

Американці випробували дві ядерні бомби

Американці випробували дві ядерні бомби
Випробування проводилися на полігоні Тонопа. Бомби без бойового заряду були скинуті бомбардувальником F-15E ВПС США. Фото: wikipedia.org

Національне управління ядерної безпеки Департаменту енергетики і ВПС США завершило два кваліфікаційних льотних випробування бомби B61-12 в штаті Невада.

Про це пише NNSA.

Під час випробувань бомбардувальник F-15E скинув бомби без бойового заряду. Військові експерти оцінювали "неядерні" функції бомб і здатність бомбардувальника нести і доставляти в потрібну точку ядерну зброю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аеропорт Х'юстона став затокою - як США переживає найпотужніший ураган в історії

"Програма продовження терміну служби B61-12 йде за графіком і відповідає вимогам національної безпеки. Ці реалістичні тести льотної кваліфікації підтверджують правильність конструкції B61-12, коли справа доходить до ефективності системи", - говорить заступник директора з оборонних програм Філ Кальбос.

Тести є частиною серії випробувань, який триватимуть три роки з метою кваліфікувати B61-12 для обслуговування. Перший подібний тест відбувся в березні.

B61-12 об'єднає і замінить собою чотири інші модифікації бомб B61 в ядерному арсеналі країни. Першу виробничу одиницю планують завершити до 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «Американці випробували дві ядерні бомби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі