четвер, 12 травня 2022 08:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Америка бореться на два фронти" - Байден звинуватив Путіна в браку їжі у світі

"Америка бореться на два фронти" - Байден звинуватив Путіна в браку їжі у світі
Президент США Джо Байден заявив, що від дій путінської армії можуть померти люди в Африці. Фото: Getty Images

Президент США Джо Байден звинуватив Росію у зростанні цін у США й у глобальному браку продовольства.

Якщо тонни українського зерна не потраплять на ринок, багато людей в Африці помре з голоду, заявив Байден, пише CNN.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро дешевшає третій день поспіль

"Америка бореться на два фронти. Усередині - це інфляція та зростання цін. За кордоном - це допомога українцям у захисті нашої демократії та годівлі тих, хто залишився голодним у всьому світі через звірства росіян. І американські фермери розуміють, що путінська війна відрізала критично важливі джерела їжі", - заявив він.

Байден додав, що США мають і надалі інвестувати в американських фермерів, тому що вони є "кістяком" економіки та служать "житницею демократії".

Російські загарбники заблокували в українських портах 90 млн т зерна. Ще шість найбільших складів із зерном розбиті ворожими ракетами.

У Європі через обмеження експорту з України наполовину подорожчала олія. Водночас через таку тенденцію ціни на неї всередині країни можуть знизитися

Україна обмежила експорт аграрної продукції на час воєнного стану. Зокрема, зупинили постачання за кордон гречки, жита й вівса.

Зараз ви читаєте новину «"Америка бореться на два фронти" - Байден звинуватив Путіна в браку їжі у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі