вівторок, 09 січня 2024 11:37

Як росіяни зараз ставляться до війни: в ISW звернули увагу на тенденцію

Як росіяни зараз ставляться до війни: в ISW звернули увагу на тенденцію
Підтримка війни серед росіян знизилась. Фото: Pexels

Напередодні президентських виборів у Росії впала підтримка внутрішньої політики.

Про це свідчать дані опитувань незалежних російських опозиційних соціологічних організацій Chronicles Public Sociology і Laboratory Chronicles та анонімні джерела у Кремлі, пише ISW (інститут вивчення війни).

"Менше ніж 50 відсотків підтримали продовження війни Росії в Україні, тоді як понад 30 відсотків виступають за мирні переговори. Зменшення підтримки війни ще не призвело до гучного антивоєнного політичного руху через постійну внутрішньополітичну підтримку президента Росії Володимира Путіна", - пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Путіну квазівибори?

Chronicles провели телефонне опитування 17-22 жовтня 2023 року. Кількість "послідовних" прихильників війни зменшилась з 22% до 12%.

"Левада-Центр" повідомив, що 55% опитаних росіян вважають, що Росія повинна почати мирні переговори. 38% виступають за продовження війни. Ці цифри не змінилися з липня 2023 року.

"Російська громадськість продовжує хвилюватися щодо завершення та результатів війни, а також щодо мобілізації та перспектив миру відповідно до посилення внутрішньої підтримки виходу Росії з України та мирні переговори", - додали аналітики.

Російський диктатор 71-річний Володимир Путін оголосив про плани висуватися на новий президентський термін у 2024 році.

Вибори президента Росії відбудуться 17 березня. Відповідну постанову ухвалила Рада Федерації 7 грудня. Російський ЦВК постановив, що вибори триватимуть три дні: із 15 до 17 березня.

Путіна обирали президентом РФ у 2000, 2004, 2012 і 2018 роках. Перед виборами 2012 року термін президентських повноважень збільшили з чотирьох до шести років.

Зараз ви читаєте новину «Як росіяни зараз ставляться до війни: в ISW звернули увагу на тенденцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі