вівторок, 25 квітня 2017 08:49

Як будували новий Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку
5

Будівництво нового комплексу Всесвітнього торгового центру вартістю $ 3,8 млрд зайняло вісім років
Фото: liveinternet.ru
Будівництво нового комплексу Всесвітнього торгового центру вартістю $ 3,8 млрд зайняло вісім років
Новий комплекс офіційно відкрився у 2014 році, через 13 років після падіння веж-близнюків

Після руйнування Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку 11 вересня 2001-го, було багато дебатів щодо подальшого використання його території.

Пропозиції надходили одразу, і адміністрація Портів Нью-Йорка і Нью-Джерсі, яка є власником прав на використання території, організувала конкурс, щоби затвердити остаточний варіант використання площ.

Проекти, запропоновані на тому етапі, були негативно сприйняті громадськістю, що стало причиною для проведення другого, більш відкритого конкурсу в грудні 2002 року, в результаті якого був обраний проект, запропонований Деніелом Лібескіндом.

Будівництво "Вежі Свободи" завершилося 10 травня 2013 року встановленням металевого 124-метрового шпиля вагою 758 тонн.

Зведення "3-го ВТЦ" було розпочато в 2010 році, після неодноразових перерв будівлю було добудовано до проектної висоти в жовтні минулого року, здача в експлуатацію запланована на 2018 рік. Будівництво "2-го ВТЦ" також почалось в 2010 році, але незабаром була перервана - встигли звести лише фундамент; будівництво по переробленому проекту почалося два роки тому і планується до завершення у 2020 році. "4-й ВТЦ" був відкритий в жовтні 2013 року, будівництво "ВТЦ-5" почалося 9 вересня 2011 року, але незабаром було зупинено.

За словами Патріка Фоя, виконавчого директора портової адміністрації міста, що є землевласником ділянки, новий центр є найбезпечнішим діловим центром в США. Будівля із залізобетону зі значним перевищенням параметрів міцності в порівнянні з вимогами будівельних норм.

Будівництво нового комплексу Всесвітнього торгового центру вартістю $3,8 млрд зайняло вісім років. В даний час він є найвищою будівлею в США - висота центру склала 541 метр.

Новий комплекс офіційно відкрився у 2014 році, через 13 років після падіння веж-близнюків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 15 років тому в Нью-Йорку стався найбільший теракт у світі

В результаті терористичного акту 11 вересня 2001 року, три будівлі комплексу ВТЦ - (Північна Вежа, Південна Вежа) і також ВТЦ-7 були зруйновані. Теракти забрали життя 2977 осіб

Зараз ви читаєте новину «Як будували новий Всесвітній торговий центр в Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі