субота, 17 вересня 2022 18:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Адмірал НАТО розповів, як санкції шкодять Росії

Адмірал НАТО розповів, як санкції шкодять Росії
Керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер каже, що запроваджені Заходом проти РФ санкції все більше шкодять російській оборонній промисловості. Фото: nato.int

Запроваджені Заходом проти РФ санкції дедалі більше шкодять російській оборонній промисловості.

Зокрема, там виникають труднощі з виробництвом складного озброєння. Про це в інтерв'ю Reuters сказав керівник Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Він нагадав, що деякі з компонентів, які потрібні росіянам для систем озброєнь, походять із західної промисловості.

"Зараз ми бачимо перші серйозні ознаки цього в контексті їхньої здатності виготовляти, приміром, заміну крилатим ракетам і більш досконалому озброєнню", – сказав Бауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трибунал, санкції та покарання для Росії: Зеленський розповів про зовнішню політику України

За його словами, і Україна, і Росія відчувають нестачу озброєння та боєприпасів через високу інтенсивність боїв.

"Наскільки нам відомо, у росіян усе ще є значна промислова база, і вони здатні виробляти багато боєприпасів. І в них усе ще є багато боєприпасів", – сказав Бауер.

За оцінками НАТО, Росія задіяла в Україні близько 85% своїх військовослужбовців. Це ускладнює для неї можливість збільшити власну військову присутність в Україні інакше, як шляхом мобілізації.

"Ми спостерігаємо прибуття незначної кількості нових російських військових. У чому ми впевнені, то це в тому, що рівень підготовки цих військових не дуже високий", – додав адмірал.

Із настанням зими та енергетичними викликами НАТО не змінюватиме свою позицію щодо підтримки України. Війна, розв'язана Росією, стала глобальною небезпекою. Про це 17 вересня на засіданні Військового комітету НАТО в Таллінні заявив його голова Роб Бауер.

Російська Федерація та її президент Володимир Путін є найбільшою нині загрозою для Північноатлантичного альянсу. На цьому тлі Німеччина готова взяти на себе "провідну відповідальність" за безпеку європейського контингенту. А збройні сили країни мають стати "найоснащенішими" у Європі. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Зараз ви читаєте новину «Адмірал НАТО розповів, як санкції шкодять Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі