середа, 28 липня 2021 10:45

Абрамович судиться через книжку про Путіна

Абрамович судиться через книжку про Путіна
Власник "Челсі" Роман Абрамович спостерігає, як гравці проходять коло пошани після матчу англійської прем'єр-ліги в Лондоні, 13 травня 2012 року / REUTERS

Високий суд Англії у середу, 28 липня, почав слухати аргументи адвокатів чотирьох російських мільярдерів, зокрема, Романа Абрамовича й російської державної нафтової компанії "Роснефть", через книжку про президента Путіна, яка, за їхніми словами, порочить їх.

У книжці 2020 року британська журналістка Кетрін Белтон розповідає про прихід Путіна до влади й про те, скільки його соратників із колишніх радянських спецслужб піднялися до багатих і впливових посад після того, як він обійняв найвищу посаду в Кремлі 1999 року. Про це пише Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський телефонував Путіну напередодні зриву спецоперації щодо "вагнерівців" — Омельченко

Адвокати заявляють суду, що уривки із книжки "Путінські люди: як КДБ захопила Росію, а потім виступила проти Заходу" від видавництва HarperCollins and Belton, є такими, що дискредитують.

"У книжці помилково стверджується, що наш клієнт діяв корумповано. Такі претензії абсолютно неприйнятні й необгрунтовані", - заявили юристи Абрамовича.

Абрамович вважає, що помилкові звинувачення в книжці згубно впливають на особисту репутацію і на діяльність його футбольного клубу "Челсі".

Найбільший виробник нафти Росії, компанія "Роснефть", також подає в суд на HarperCollins and Belton за наклеп.

Бізнесмени Михайло Фрідман, Петро Авен і Шалва Чигиринський подали в суд на видавництво за наклеп і захист даних.

Путін небезпечний тим, що в нього є ядерна зброя, нафта й нічого більше, - заявив президент США Джо Байден 27 липня під час зустрічі з американськими розвідниками.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович судиться через книжку про Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі