понеділок, 21 квітня 2008 16:13

У Києві відкрилась виставка фоторобіт оголених жінок (ФОТО)
6

Виставка фоторобіт "Мій світ" 33-річної Олени Васильєвої з Харкова відкрилася у столичній галереї Фонду сприяння розвитку мистецтв на вул. Фролівський, 1/6. На метрових знімках зображено оголених жінок.

— Це моя перша виставка в Україні, — розповідає Олена. — Ще декілька років тому подібне мистецтво в нашій країні не розуміли. В українців нема здорового сприйняття краси оголеного тіла. На голу жінку дивляться лише зі хтивістю. Якісних художніх еротичних фотографій у вітчизняних глянцевих журналах не публікують, адже там треба побільше вульгарності й дешевизни. Бо саме таке нашим людям подобається. Жоден український чи російський журнал моїх робіт не взяв, натомість їх розхапують у найсолідніших європейських та американських виданнях. Олена працює з чоловіком Віталієм, 42 роки. Фотографувати почали п"ять років тому. Доти вона займалася дизайном, а Віталій маркетингом.

— Спочатку Олена намагалася знімати саму себе, — долучається до розмови чоловік. — Але це було надто важко. Згодом я почав фотографувати оголеною дружину та її подруг. Олена не ревнувала, адже я розглядав усе просто як творчий процес. Викладали фотографії в Інтернеті. Там їх помітили редактори європейських видань, запропонували співпрацю.

Для зйомок подружжя ніколи не запрошує професійних моделей, тому що вважають їх "штучними і неприродними". Запрошують дівчат просто "з вулиці".

Грошей своїм моделям фотографи майже не платять, лише відсотки, якщо фотографію з її зображенням купують у якійсь галереї.

У Європі роботи Васильєвої коштують у середньому 8 тис. євро. Найдешевші роботи коштують тисячу євро.

Урочисте закриття виставки відбудеться в середу 26 квітня о 18.00.

Фото Євген Колесник

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину « У Києві відкрилась виставка фоторобіт оголених жінок (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі