пʼятниця, 14 вересня 2007 07:10

Жмеринське "Дерево кохання" приносить щастя

Новий пам"ятник у Жмеринці — 5-метрова металева конструкція — нагадує дерево з піднятими вгору гілками. На них вмонтували 150 лампочок, які світяться увечері.

Установили металеве дерево тиждень тому перед райдержадміністрацією. Раніше на цьому місці був пам"ятник Ленінові. У скульптури відпадали руки, тож 10 років тому її демонтували.

Ідея встановити новий пам"ятник належить дружині мера Жмеринки 33-річній Ірині Жеребнюк.

— Іра хотіла зробити оригінальний подарунок місту, — пояснює мер Віктор Жеребнюк, 29 років. — Витратила на нього власні 70 тисяч гривень. Дружина має свій бізнес.

Над пам"ятником місцевий майстер Сергій Думенко працював півроку. За роботу отримав 5 тис. грн.

— Прикольно підійти і сфоткатися ввечері, — каже жителька Жмеринки 25-річна Аліна Бондаренко. — А те, що це дерево, я й не знала. Думала, що літаюча тарілка на підставці.

Ірина Жеребнюк назвала свій проект "Дерево кохання". Жителі міста охрестили його "деревом щастя". Усередину вони кидають гроші, щоб поталанило.

— Перед здачею практики в універі прийшла й кинула сюди 20 копійок, — 22-річна Юлія Черніцька показує на пластину між трубками внизу, на якій чимало копійок. — Здала все на "відмінно"!

Зараз ви читаєте новину «Жмеринське "Дерево кохання" приносить щастя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі