четвер, 29 листопада 2007 18:03

Заявку на тестування абітурієнтам оформлять у райвідділі освіти

У Вінницькому центрі оцінювання якості освіти почали реєструвати бажаючих пройти тестування. Окрім випускників шкіл це можуть робити і люди, які закінчили школу в попередні роки. За результатами тестів можна вступати до вузів.

— Уже є кілька сотень бажаючих вступити у вузи наступного року, — розповідає начальник методвідділу центру Лариса Буняк, 44 роки. — Серед них багато випускників технікумів та училищ.

Тим, хто закінчив школу раніше, потрібно прийти до райвідділу освіти та оформити заявку. Із собою мати паспорт та шкільний атестат.

— Люди, які вступатимуть на заочне відділення, можуть не складати тестів, — додає Лариса Буняк. — У такому випадку університети проводять співбесіди.

Для тестування можна вибрати не більше трьох предметів. З інших доведеться складати екзамени у вузах. Тому повністю вступні іспити не відміняють.

Тестування проводитимуть весною. Воно безкоштовне.

Нині у Вінницькому центрі зареєстрували 5,5 тис. учнів. Очікують на 500 тис. заявок із трьох областей: Вінницької, Житомирської та Хмельницької. Реєстрація учасників тестування закінчується 20 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Заявку на тестування абітурієнтам оформлять у райвідділі освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі