середа, 07 травня 2008 19:36

Жанна Грач готувала для "Океану Ельзи" та Пономарьова

28-річна вінничанка Жанна Грач працює приватним кухарем. Жінка допомагає складати святкові меню та вираховувати витрати на нього. Її часто запрошують відомі люди.

— Два роки тому готувала для гурту "Океан Ельзи", перед Новим роком — для Олександра Пономарьова, — розповідає Жанна. — Хлопці не вибагливі до їжі, але від смажених страв відмовляються.

Жінку запрошують складати меню на дні народження та весілля. Часто хочуть бачити на столі нові страви європейської кухні.

— Я лише роблю меню, розписую витрати на продукти та пропоную нові страви. Це коштує 50 гривень, — додає Грач. — Якщо мене запрошують готувати, це оплачується додатково.

Раніше Жанна працювала кухарем у московському закладі "Корал".

— Ті, хто спробував мої страви, запрошують на роботу приватним поваром, — усміхається. — У міські ресторани йти не хочу, дуже мало платять.

У Жанни день приготування сніданку, обіду й вечері коштує 50–150 грн. До кожного меню жінка пропонує три види напоїв і радить, як подавати страви.

Рецепти шукає в Інтернеті, деякі привозять друзі з-за кордону. Щомісяця має 10–20 замовлень на складання меню та 15 на приготування обідів. За місяць заробляє 1,5–2,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Жанна Грач готувала для "Океану Ельзи" та Пономарьова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі