четвер, 23 квітня 2009 18:58

Замість алеї зірок покладуть плитку

Автор: фото: Аріна КАНТОНІСТОВА
  За місце на Алеї зірок  кожна фірма у 2005 році заплатила 10 тисяч гривень. За чотири роки зірки розбилися  і потрощилися. Перехожі часто чіпляються за уламки взуттям
За місце на Алеї зірок кожна фірма у 2005 році заплатила 10 тисяч гривень. За чотири роки зірки розбилися і потрощилися. Перехожі часто чіпляються за уламки взуттям

"Ой, та що ж це таке!" — хапається за ногу 21-річна Катерина Черній. — Її 10-сантиметровий підбор застряв між мармуровими уламками на Алеї зірок поблизу скверу Козицького у Вінниці.

Алею зірок на зразок голлівудської вінницький Центр підтримки малого бізнесу відкрив 2005 року. Вибрали найкращі бренди області. Виклали шість зірок на мармурових плитах. Нині вони розтрощені.

— Тут же ходити не можна, кусками цей мрамор валяється! — каже Черній, потираючи ногу. — Забрали б, чи що!

Зірки замовили шість фірм зі своїми логотипами. АБВ-техніка, АВІС, Альпарі, корпорація РІА, Жмеринська хутрова фабрика. Назву шостої  не змогли встановити, її зірка вщент зруйнована. Кожна заплатила за роботу по 10 тис. грн.

— Термін придатності алеї скінчився ще рік тому, бо за контрактом її розміщували до 2008-го, — каже президент Центру підтримки малого бізнесу Олександр Печалін, 35 років. — Зірки почали руйнуватися через вологу, холод. Алея в центрі, а там завжди ходить багато людей. Минулого року ще й машини їздили. Сміттєвози її давили. Півтора року тому ми вже проводили реконструкцію. Вкладали власні кошти.

Схожі алеї зробили в кількох містах України.

— І там така ж ситуація, спеціально виїжджали дивитися, — продовжує Печалін. — Для того щоб зірки не руйнувалися, за ними необхідно доглядати. У Голлівуді щодня кожну полірують, укріплюють. Ці роботи коштують грошей.

Алею у Вінниці планують демонтувати. Замість неї викладуть декоративну плитку. Коли саме — поки не визначили.

Зараз ви читаєте новину «Замість алеї зірок покладуть плитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі