четвер, 29 січня 2009 17:39

Заборговані кошти "Вінницягаз" поверне безкоштовним газом

"Таку дурню повводили, що голову можна скрутити, — голосно говорить пенсіонерка 63-річна Катерина Гончар зі Жмеринки. Жінка стоїть у черзі на перерахунок за газ. — Мені за минулий рік газова служба заборгувала 700 гривень. Дьоргають із цими перерахунками, то туди, а то сюди. У липні в мене було спочатку використання газу по 1300 кубів, перевели мене на вищий тариф. Платила не так як усі по 35 копійок, а по 54. А коли рік закінчився, в мене 1900 кубів набігло, за які я переплатила. Тепер знову перераховують і начебто мають вертати нам кошти".

— Це ми кредитуємо газову службу, — кричить із черги 70-річний Михайло Мулярчук. — Хай вертають гроші, бо як вони той газ нам по нових тарифах нащитають, ми лиш шишку получимо.

У Жмеринському управлінні "Вінницягазу" упродовж січня здійснюють перерахунок використаного газу. Люди вимушені стояти в черзі по кілька годин.

— Я прийшов без всяких перерахунків заплатити за газ і заради того, щоб у книжці поміняти тариф із 36 копійок на 48, згідно з новою ціною, і перещитати на калькуляторі, скільки мені треба заплатити. Змушений стояти в черзі п"ять годин, — каже Юрій Оленич, 32 роки, із села Демидівка Жмеринського району.

У черзі на перерахунок стоять майже 200 людей. Більшість із них займали місця з шостої ранку.

А може, їм подобається в черзі стояти?

— Переважно перерахунок стосується людей, які за півроку перевикористали норму, і їм кубометр газу рахували за вищою ціною, — пояснює начальник Жмеринського відділення "Вінницягаз" Микола Лисий. — Наприклад, за рік людина має використати 2,5 тисячі кубометрів газу, тоді вона буде платити за газ по 36 копійок. Кожні півроку проводиться перерахунок, і якщо людина за півроку використала 1,3 тисячі кубометрів газу, то їй ішло нарахування за вищою ціною — по 54 копійки. Тому споживачу, що не використав 2,5 тисячі, ми повинні вернути кошти. Але не повертатимемо їх, а протягом певного періоду людина не буде сплачувати за газ. У нас є такі, що навіть по півроку їм можна буде безкоштовно газ подавати.

Стояти всім у черзі не потрібно. Ті, хто приходять платити за газ за лічильником, можуть заплатити у відділеннях "Укрсиббанку" або Ощадбанку. Додатково за банківські послуги доведеться віддати 5 грн.

— У відділенні приймають платежі безкоштовно, може, того й стоять такі черги, — додає Микола Лисий. — А може, їм подобається в черзі стояти? Є з ким поговорити, є кого послухати.

Зараз ви читаєте новину «Заборговані кошти "Вінницягаз" поверне безкоштовним газом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі