понеділок, 14 січня 2013 00:00

За затоплення квартири дадуть компенсацію

"Поверхом вище живуть квартиранти, які не вперше мене топлять. Стеля та стіни у моїй ванній мокрі, вкриті жовтими плямами та тріщинами. Я кілька разів ходив із ними розбиратися. Але то вони двері не відкривають, а то кажуть, щоб я шукав власника квартири й від нього вимагав гроші на ремонт. Господарів квартири я не знаю, контактів не найшов. Тим часом моя ванна руйнується. Я сфотографував збитки. Що мені робити далі?"

Запитує Віталій Матвієнко, 34 роки, з Вінниці

Відповідає начальник житлового господарства міськради 31-річний Сергій Кушнір.

— Дуже добре, що сфотографували пошкодження. Вони пригодяться в суді, якщо сусіди не хочуть компенсувати ремонт добровільно. Але фотографій недостатньо. Потрібно звернутися до свого жеку, щоб прийшов спеціаліст та написав акт про затоплення. Цей акт видається безкоштовно і є повноцінним доказом для суду. Далі мусите написати звернення в міський суд. Вам призначать експерта, який прийде до вас додому і зробить висновок про заподіяний збиток і кошторис ремонту. Справа повністю виграшна. Суд може також присвоїти вам моральну компенсацію за те, що мусили користуватися понівеченою ванною кімнатою.

Зараз ви читаєте новину «За затоплення квартири дадуть компенсацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі