четвер, 29 травня 2008 20:56

За тиждень можна скинути півтора кілограма

Автор: фото: Тетяна САРАХАН
  Лікар-дієтолог Галина Заволова: ”Щоб схуднути, треба виключити з раціону спеції та кислі продукти. Вони підвищують апетит”
Лікар-дієтолог Галина Заволова: ”Щоб схуднути, треба виключити з раціону спеції та кислі продукти. Вони підвищують апетит”

Не варто відмовлятися від їжі, щоб скинути зайві кілограми. Треба повноцінно відпочивати і правильно харчуватися. Їсти частіше, але вдвічі менше. Не вечеряти після 19.00. Голод можна втамувати склянкою води чи яблуком. Обласний лікар-дієтолог 51-річна Галина Заволова також радить більше ходити.

Як правильно зменшувати вагу тіла?

— Худнути треба поступово. За тиждень можна скинути кілограм-півтора, не більше. Щоб не робити стресу для організму. Із раціону треба виключити висококалорійні продукти. Це булочки, тістечка, манну та пшеничну кашу, жирну їжу, вермішель, шоколад, білий хліб. Також спеції та кислі продукти, які підвищують апетит.

Які дієти ефективні?

— Головне правило — вживати менш калорійну їжу. Існує більше 300 дієт. Але кожній людині треба підбирати індивідуально. Варто порадитися з дієтологом чи гастроентерологом. Він скаже, які продукти можна їсти, а від яких відмовитися. Бо якщо людина схильна до повноти, то це генетично обумовлено або є гормональні порушення. Найчастіше таке буває в жінок після народження дитини.

Кому не можна сідати на дієту?

— Тим, хто переніс інфаркт міокарда. Такі пацієнти мають приймати перетерту їжу, щоб кишково-шлунковий тракт відпочивав. Також при захворюваннях підшлункової залози, зокрема гострому панкреатиті.

Скільки максимально триває дієта?

— Від доби до 41 дня. Є триденні, семиденні дієти.

Як перейти на нормальне харчування, щоб не набрати вагу?

— Треба їсти петрушку, кріп, салатне листя. Зелень поєднувати з білковою їжею — рибою, пісним яловичим чи курячим м"ясом, знежиреним сиром.

Якій дієті надаєте перевагу ви?

— Раз на рік протягом 21 дня дотримуюся низькокалорійного харчування. Воно схоже на повне голодування. П"ю тільки воду. Не вживаю білків, жирів та вуглеводів. Таку дієту краще застосовувати восени, коли є вітаміни — овочі та фрукти з власного городу.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень можна скинути півтора кілограма». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі