четвер, 21 квітня 2011 17:46

Викладачі подуріли

 

Днями зустрілася з подругою Наталкою. Вона повернулася на роботу після декретної відпустки. Працює секретарем в одному з вінницьких вузів.

— Викладачі подуріли. Була свідком, як один перед одним хвасталися, куди їздять відпочивати, — ділиться подруга. — Професори обирають Єгипет, кандидати — Турцію. Одна в березні повернулась із Гаїті. А коли приходить день зарплати, всі дружно скаржаться, що мало заробляють.

Почали згадувати "тарифи" на іспити, які діяли за часів нашого навчання. Іспит на "п'ятірку" можна було скласти за 50 грн, залік — за 30. Студенти добре знали, як до кого підходити. Одні викладачі запрошували додому "на чай-каву" і спокійно брали там конверт із грішми. Інші не соромилися це робити в інституті. Були й принципові, які змушували вчити.

Тепер тарифи зросли. Залік коштує 200 грн, "пятірка" на іспиті — 500. Почали з подругою підраховувати. Виходить, щоби поїхати до Єгипту, достатньо прийняти п'ять іспитів і два заліки. Путівка на Гаїті коштує 16 тис. грн. Тобто треба, щоб по 500 грн здали 32 студенти.

— А працює ще та викладачка англійської, яка вже після аспірантури мала власний автомобіль і на пари приходила в шубі? — поцікавилась я. — На неї ще рівнялися всі модниці університету.

— Так. Недавно прийшла в шикарному шкіряному плащі, — розповідає Наталка. — Якраз тоді заочники були і того плаща в неї вкрали. Вона навіть не намагалася злодія шукати. Тільки сказала, що плащ усе рівно їй не подобався. Наступного дня прийшла в коротенькій норковій шубці.

Зараз ви читаєте новину «Викладачі подуріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі