понеділок, 04 червня 2012 05:00

У класі навчатимуться 43 учні

"У школі номер 2 з двох п'ятих класів зробили один. В одному класі будуть вчитися 43 дитини. Усі батьки проти цього. За 45 хвилин уроку вчитель не зможе приділити увагу кожній дитині. А програма зараз важка. До того ж клас, який нам виділили, тісний, і діти там не зможуть розставити парти. Упевнена, що в більшості пропаде інтерес до навчання. У такій кількості легко загубитися. Будуть під партами мобілками гратися й говорити між собою. Адміністрація школи на скарги не реагує. Що нам робити, якщо ми не хочемо об'єднання?"

Запитує мати п'ятикласниці Оксана Надьоха з міста Хмільник

Відповідає 50-річна Галина Коведа, начальник управління освіти Хмільницької міськради:

— Із фінансової точки зору, місто більше не може дозволити собі навчальних класів, де б навчалися 18-20 дітей. Мерія вирішила оптимізувати мережу шкіл із метою економії. Тепер в одному класі мають навчатися не менш як 27 дітей, але й не більш як 30. Тому об'єднання класів не уникнути. Доки питання остаточно не вирішилося, чекатимемо до початку нового навчального року, може, в нашу школу прийдуть інші п'ятикласники і ми зможемо розділити класи. Якщо ж ні, будемо просити батьків переходити в інші школи. У місті їх є чотири. Неподалік від цієї школи є ще перша та третя. Ідемо на такі кроки, бо на цей рік у нас дефіцитний бюджет, учителям не вистачає грошей на зарплату.

Зараз ви читаєте новину «У класі навчатимуться 43 учні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі