пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:07

Юлія Яковенко отруїлася валеріаною

200 таблеток екстракту валеріани з"їла позаминулого четверга 5-річна Юлія Яковенко з селища Горишківське Томашпільського району. Дівчинка була одна вдома.

— Я хворію на аритмію, тому часто приймаю заспокійливе, — розповідає 29-річна мати Ірина Яковенко, продавець місцевого магазину. — Удома було дві упаковки валеріанки по 100 таблеток, — плаче жінка. — Вона їх усі з"їла. Пішла на кухню. Підставила табуретку, щоб залізти до шкафчика.

Коли жінка повернулася з роботи, Юля лежала на ліжку.

— На її губах була піна, — веде далі Ірина. — Стала будити, а вона не прокидається. Тоді визвала "швидку". Доньці промили шлунок. Лікар сказав, що отруїлася таблетками.

Мати відмовилася доправити доньку до районної лікарні. Попросила кума відвезти її до обласної, у Вінницю. Юля померла дорогою.

— Для 5-річної дитини смертельними могли бути і десять таблеток, — говорить лікар реанімації дитячої обласної лікарні Олександр Краснокутський. — Смерть можуть спричинити будь-які медикаменти у великих дозах.

Ховали дівчинку в білому вбранні та віночку на Горишківському кладовищі. У неї залишився старший брат Сергій. Він ходить у четвертий клас.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Яковенко отруїлася валеріаною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі